dinsdag 29 november 2011

Minder leuke ervaring met Marktplaats


Ik las de informatie gister op mijn laptop .... maar het drong niet door.
En toen na nog een keertje lezen zakte het kwartje. Altijd goede ervaringen, altijd voorzichtig maar nu niet voorzichtig genoeg. Opgelicht door een verkoper op Marktplaats. Betaald maar niet geleverd gekregen. Daar gaat het kerst/verjaardagskadootje voor de schoonmams.

En dus vandaag de hele dag bezig geweest met aangifte doen en me aanmelden op de site http://www.opgelichtopinternet.nl/

Zo ben ik er immers ook achter gekomen dat ik te maken had met een oplichter 1e klas.
Ik had kunnen denken "laat maar zitten", maar zie nu in dat juist door dit soort meldingen je ook anderen kunt waarschuwen (en misschien een volgende er voor kunt behoeden er ook in te trappen). Na aanmelding op deze site word je trouwens zeer goed verder geholpen met welke stappen je allemaal kunt ondernemen.
Zij hebben tevens een brief voor ons opgesteld gericht aan de bank van de oplichter met het verzoek het geld terug te betalen en de rekening te blokkeren.

Een hoop gedoe, een hoop poespas en helaas weinig kans op terugbetaling.
Toch best wel boos en verdrietig hoor.
Is gewoon niet normaal je zuur verdiende centen op deze manier kwijt te raken.
Ik walg van dit soort praktijken.
Laat een nare smaak achter en in het vervolg alleen maar kopen door middel van zelf ophalen.

Dus wees gewaarschuw allemaal.
Slechts door simpel het bankrekeningnummer en de naam van de oplichter te googlen was het bij ons direct duidelijk dat het foute boel was. Helaas te laat, het leed was al geschied! Wij zijn geloof ik al het 5e slachtoffer ......

En nu maar eventjes haken en kijken of ik YING EN YANG weer in balans krijg hihihihihihihi

9 opmerkingen:

 1. Ach, wat een nare teleurstelling. Daar word je toch boos om! Dan zijn we allemaal veel te goed van vertrouwen, waardoor een ander de hele boel kan oplichten. Had mij net zo goed kunnen overkomen, al koop ik nooit iets via mp, juist door alle berichten over dit soort gevallen. Ik denk dat ik er ook zo in zou tuinen, daarom kom ik er maar niet, uit voorzorg dus.
  Dan kun je veel beter zelf een cadeau maken en er al je liefde voor die persoon in leggen, dat is tenminste betrouwbaar en minstens net zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ach gatsie wat vervelend, maar wat zijn er toch walgelijke mensen, sorry ik heb er geen ander woord voor want het zijn zulke rotstreken wat ze uithalen.Zouden ze er nooit bij nadenken wat ze een ander aan doen. Goed dat je aangiften heb gedaan want dan heb je nog een kans dat die rotlui gepakt worden. Hoop dat je weer snel in balans bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je zou ze ook...en altijd ten kostte van iemand anders zuur verdiende centen,ik schuw MP ook door dit soort berichtjes.Hopelijk vind je weer snel je Ying en Yang terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Aaaah gadsie... Daar gaan je zuurverdiende centen... Goed dat je aangifte hebt gedaan. Hopelijk doen ze er ook wat mee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héél erg balen!! Tip: betaal met Paypal, dan kun je je geld terugkrijgen als je verkoper in gebreken blijft. Maar suf is het! Wat bezielt die mensen hè!
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ìk heb het ook bijna gehad, ik zocht een speciaal nummer van een tijdschrift en had dus een advertentie gezocht gemaakt. 2 dagen later kreeg ik een reactie. maar heel gek op de manier waarop er werd geschreven had ik mijn twijfels en inderdaad op naam en rekening en zelfs ip nummer gezocht kwam ik gelijk bij opgelicht op internet uit.
  Meerder mensen waren dus op dezelfde manier benaderdt. en heb ik het kunnen voorkomen. het ging maar om 5 euro maar dat er zulke mensen zijn die de boel zo kunnen bedonderen kan ik nog steeds niet geloven.
  goed dat je aangifte hebt gedaan en hopelijk helpt het ook.
  veel suc6

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat balen Moos, zonde van je geld en wat een hoop gedoe.
  Ik gebruik MP alleen om dingen te verkopen, maar ook niet heel erg vaak.
  Succes met het haken en ik hoop dat je snel weer in balans bent ;-)

  Groetjes Gerbiene

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bah, wat vervelend is dat. Tja, tegenwoordig lijkt het wel of je niet meer vertrouwen in de mensheid kunt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh bah, wat naar. En balen dat je er net te laat achter kwam... =( Ik hoop dat het je niet te veel heeft gekost.. Maar wel goed dat je het direct hebt gemeld! Dat voorkomt verdere slachtoffers. Tenminste, van deze persoon dan...

  BeantwoordenVerwijderen